Gasilci

Se vam zdi, da je zbiranje prostovoljnih prispevkov, zbiranje sponzorskega denarja težko delo? Po mojem ste odgovorili z DA.

Seveda je težko, posebej v teh časih. Kje boste danes dobili koga, ki bo nekaj doniral, nekaj sponzoriral. Saj denarja ni, časi so krizni.

No ni vse tako črno, kot je morda videti na prvi pogled. Guru direktnega marketinga, Gary Halbert je nekoč izjavil: »Ni ga problema na tem svetu, ki ga ne bi mogli rešiti z dobrim prodajnim pismom.«

S to izjavo se čisto ne strinjam, res pa je, da dobro prodajno pismo pomaga.

Poglejmo naš, slovenski primer odličnega prodajnega pisma, ki je rešilo zelo težak prodajni problem.

Govorimo o slovenskem pismu s 85% odzivom! Si predstavljate, kako lepo bi bilo, če bi poslali vašo ponudbo na 100 naslovov in 85 od stotih prejemnikov, bi se odločilo za nakup. 85% prejemnikov vašega pisma, bi KUPILO!

Izjemen rezultat!

koverta

Rezultat je še toliko bolj impresiven, če upoštevamo, da je šlo za pismo, v katerem so prosili za donacijo prostovoljni gasilci. Da malo skrajšam zgodbo. Pismo, o katerem govorimo danes, je bilo poslano na 200 gospodinjstev. In 170 od dvestotih, se je na podlagi pisma (v resnici je šlo za dve pismi) odločilo za prostovoljni prispevek gasilcem.

Ampak ni šlo za kakšen malenkosten prispevek! S tem pismom, so gasilci zbrali nekaj več kot 26.000 evrov! Ni slabo mar ne. V času recesije …

Kako je to mogoče? Kaj je pisalo v tem pismu?

novičnik_1

novičnik_2

Kot rečeno sta bili pismi dve. Najprej so vsi vaščani prejeli lep barven novičnik, v katerem je opisana dejavnost gasilskega društva. V drugem pismu, pa so dobili novo barvno brošuro z velikim naslovom »NA POMOČ«. V tej brošuri so opisani vsi izzivi gasilskega društva, našteta je oprema, ki jo potrebujejo in cene te opreme. Seveda so dodane slike prizadevnih gasilcev, mnenja zadovoljnih vaščanov itd.
Po tem pismu je sledil še obisk na domovih vaščanov. Vsakega so vprašali koliko bo daroval. Pomembno je bilo, katero višino zneska so omenili najprej. Boste, dali 40, morda 30 ali samo 10 evrov?

novičnik_3

Ogromna večina vaščanov, se je odločila za neko ne preveliko donacijo. POMEMBNO! Vse donacije so seveda MESEČNI obroki. Prebrisano, mar ne?

Če plačevanje na obroke deluje v trgovinah, pri prodaji pohištva, avtomobilov … zakaj ne bi delovalo tudi pri zbiranju prostovoljnih prispevkov. Ker so »prodajali« mesečne obroke so prodali precej več!

novičnik_4

Bravo!

Kaj smo se naučili danes?

Veliko. Prvič smo se še enkrat naučili, da nič ni nemogoče. Samo pravo metodo je potrebno izbrati, premisliti je potrebno kaj si naše stranke res želijo, kaj bodo kupile. Potem je potrebno pripraviti odlično ponudbo in jo tudi primerno zapakirati. Vsaka beseda je pomembna, vsaka podrobnost je pomembna. Po mojem skromnem mnenju so ustvarjalci tega prodajnega paketa (dve pismi in obisk) največjo razliko naredili ravno s pametnim predstavljanjem paketov in z mesečnimi obroki.

Tudi vi lahko naredite nekaj podobnega!

obesek

Zapomnite si, da marketing prinaša največje donose. S pravim pristopom, s pravo idejo, z urarsko natančno izvedbo lahko uspe čisto vsakomur. Želim si, da bi z mojo pomočjo hitreje napredovali v vašem poslu.

Poslanstvo podjetja Lisac&Lisac je zelo enostavno – »Pomagamo vam zaslužiti več!«. Sedaj, ko ste prebrali to kratko pismo vas prosim za uslugo. Ampak uslugo ne boste naredili meni, uslugo naredite kar sami sebi. Naredite naslednje.

- več razmišljajte o marketingu in prodaji, vzemite si čas za razmišljanje o marketingu. Sproščeno razmišljajte ne, da bi vas kdo motil. Zaprite se v pisarno in pol ure, uro, dve … ne naredite nič. samo razmišljate o tem, zakaj kupujejo pri vas, zakaj ne kupujejo, razmišljajte o tem, kaj lahko naredite za vaše kupcev
- preberite čim več marketinških knjig, brskajte po internetu, izobražujte se. Dobre ideje nikoli ne pridejo same od sebe, veliko lažje pridemo do idej, če si glavo napolnimo z odličnim materialom

Lepo se imejte, napredujte osebno in poslovno!

Vaš marketiški guru

Aleš Lisac

This entry was posted in Direktni marketing, Marketing and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply